Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:01:11 (inci-16) Oms Br Wilhelmina Van Sonsbeekhuis Oms 700878 Bagijneweide Zwolle 041630 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Zwolle (Hoofdpost) (Bevelvoerder)...
vrijdag 24 november 2017
1/1
TOP NIEUWS

VANDAAG 24|11

EDE - "Loepzuiver, ontroerend, meeslepend en vol drama". Zo wordt de zang van zangeres Tineke Roseboom omschreven. De Bennekomse is de winnaar van de Edese Cultuurprijs 2017. Ze ontving de prijs vandaag uit handen van wethouder cultuur Johan Weijland. De Juryprijs gaat dit jaar naar Poppodium Ede.

 

"Tineke Roseboom is een breed onderlegde zangeres die de cultuurprijs verdient omdat ze als beroepszangeres al veel heeft bereikt en grote stappen maakt in haar carrière." schrijft de jury in haar juryrapport. Tineke zong bijvoorbeeld de muziek in van de Amerikaans/Chinese film 'The jade ...

VANDAAG 24|11

ARNHEM - Op de Koppelstraat in Arnhem heeft vrijdag 24 november een kop staart aanrijding plaatsgevonden tussen twee voertuigen. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel moest één van de bestuurder blazen. Beide voertuigen worden door een berger afgesleept.

1/1

VANDAAG 24|11

HARDERWIJK - Op donderdagavond 23 november werd in een supermarkt aan de Nassaulaan een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal. Tijdens de aanhouding probeerde de man één van de agenten te steken met een mes. Door een adequate reactie van de agenten kon voorkomen worden dat de agente geraakt werd.

 

Donderdag rond 19.40 uur kreeg de politie een melding dat medewerkers van de supermarkt een man hadden aangesproken die mogelijk een diefstal had gepleegd. Toen de politie ter plaatse kwam was hij rustig en meewerkend. Nadat geconstateerd ...

1/1

VANDAAG 24|11

ROTTERDAM - De recherche van de verkeerspolitie zoekt getuigen die kunnen helpen in het onderzoek naar verschillende aanrijdingen waaronder een dodelijk ongeval op de A16 net voor de Van Brienenoordbrug. Deze gebeurden op maandag 13 november 2017 rond 06:16 uur.


Verschillende auto's reden op elkaar op de hoofdrijbaan net voor de Brienenoordbrug. Eén van de auto's schoot de strook voor vrachtwagens op waardoor een vrachtwagen vol in de remmen moest. De vrachtwagen die daar achter reed, kon niet meer voldoende remmen en klapte er bovenop. De bijrijder van de achterste vrachtwagen, een ...

1/1

VANDAAG 24|11

AMSTERDAM - Op donderdag 23 november 2017 vond op de Nicolaas Maesstraat diefstal van een telefoon plaats in een woning, waarna geweld is gepleegd en de bewoner gewond is geraakt. De politie zoekt getuigen.

 

Rond 17.00 uur meldt zich een man bij de woning naar aanleiding van een advertentie van een te koop aangeboden iPhone. De 'koper' grist in de woning de telefoon uit de handen van de 36-jarige verkoper en rent de woning uit. De verkoper rent achter de dader aan en krijgt op straat een klap op zijn hoofd en pepperspray in zijn gezicht gespoten. De dader vlucht via de ...

1/1

VANDAAG 24|11

BUNSCHOTEN - Tijdens de pro forma zitting vandaag in het onderzoek naar de dood van Savannah Dekker uit Bunschoten, heeft de officier van justitie aangegeven dat er sterke aanwijzingen zijn dat de 17-jarige verdachte betrokken is bij haar dood. Publicaties gisteren die suggereren dat er onvoldoende bewijs is voor succesvolle vervolging, vindt het OM dan ook volstrekt voorbarig, ook omdat het onderzoek nog in volle gang is. De rechtbank besliste dat het voorarrest van de verdachte wordt verlengd.

 

Tijdens de zitting heeft de officier verslag gedaan van het nog lopende onderzoek. ...

1/1

VANDAAG 24|11

ARNHEM - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof op donderdag 23 november in Arnhem. Bij de straatroof werd geld weggenomen.

 

Een 46-jarige vrouw uit Arnhem had rond 15.20 uur net geld gepind bij een geldautomaat aan het Willemsplein in Arnhem toen een jongeman langs fietste en het geld uit haar hand griste.

De man fietste er vandoor in de richting van het Gele Rijdersplein.Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 20 jaar. Hij droeg een zwarte jas, lichtgrijze joggingbroek, grijze muts en zwarte schoenen.

 

Mensen die informatie hebben, worden verzocht ...

VANDAAG 24|11

EDE - In juli van dit jaar besloot de gemeenteraad om de paspoorten en identiteitskaarten vanaf 1 januari 2018 €25 goedkoper te maken. Helaas is deze verlaging een jaar uitgesteld.

 

De korting van €25 zou betaald worden uit de opbrengsten van de precariobelasting. kabelmaatschappijen betalen deze belasting voor hun kabels en leidingen die op, onder of boven gemeentegrond liggen. Kabelmaatschappijen berekenen deze belasting door aan hun klanten. Daarom kozen we ervoor om de paspoorten en identiteitskaarten 10 jaar lang goedkoper te maken. Zo kan iedereen van deze ...

VANDAAG 24|11

HUIZEN - Donderdag 23 november probeerden twee jongemannen een winkel aan de Jacob van Heemskerkstraat te overvallen. De politie zoekt getuigen.

 

Rond 17.00 uur kwamen twee jongemannen van rond de 18 jaar oud met een wapen de winkel in en riepen om geld. De eigenaar gaf het niet en de twee gingen ervandoor. De jongen met het wapen droeg een donkerkleurige regenjas en reed op een fiets weg. De andere jongen droeg een grijze joggingjas en sprong achterop een gereedstaande scooter.

 

Ze reden weg richting de Bestevaer, mogelijk reden ze het bos in. De politie werd ...

Meer artikelen